Silica of Silicium is een veelvoorkomende stof in de natuur, de aardkorst bestaat voor 26,6% uit silica en het is dus ook niet gek dat het in veel producten, materialen en planten is terug te vinden. Voorbeelden van planten die veel silica bevatten zijn de heermoes of paardenstaartplant en bamboe, beiden groeien ze goed in natte grond rijk aan silica.

Heermoes vind je veel in Nederland bij natuurlijke bronnen, waar het water de aarde verlaat groeit het in grote aantallen. Het is een prehistorische plant die millennia aan evolutie heeft doorstaan en rijk is aan silicium. Bamboe is een van de snelst groeiende en stevigste planten op aarde, ook deze plant bevat veel silicium. Het bevorderen van cel vernieuwing en cel sterkte is een goede eigenschap van dit mineraal.

Silicium wordt ook veel verkocht als supplement. Helaas is de werking hiervan gering doordat silica in onopgeloste vorm eerst door het spijsverteringskanaal gaat voordat het in het bloed komt. In opgeloste vorm is silicium alleen direct uit de aarde verkrijgbaar. Het proces van het vergaan van bergen zorgt ervoor dat door natuurlijke filtering silica van de aarde vermengd wordt met water.

Dit water bevat het bijzondere bestandsdeel kiezelzuur(OSA). Deze vorm van silica kan, wanneer het in onze maag komt, direct het bloed in via de maagwand en zorgt daardoor voor een verhoogd kiezelzuurgehalte in het bloed.

Voordelen van een hoge kiezelzuur waarde

  • Afvoer Aluminium via urine en zweet.
  • Stimuleren Collageen.
  • Stimulatie Fibroblasten.(wondgenezing)
  • Stimulatie Osteoblasten.(botvorming)
  • Remming Osteoclasten.(botafname)
  • Toename Glycosaminoglycanen.(GAG’s)(weefselstevigheid)
  • Bevorderd calciumtoename.

In het menselijk lichaam zijn hoge concentraties silicium te vinden in bindweefsel en de daarvan afgeleide weefsels, waaronder bot, kraakbeen, pezen, huid, haar, nagels, de aorta, grote bloedvaten, lymfevaten, lever, nieren en longen. Silicium is dus onmisbaar in ons lichaam en om ons lichaam gezond te houden is een dagelijkse dosis kiezelzuur dus een goede ondersteuning.

Ontdek ACILIS by Spritzer®

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *